Dirk van Tol, keurslager

Het juiste voer is essentieel voor de kwaliteit van het vlees. Elke schapenhouder bepaalt zelf wat de beste voeding is. Zo is dat vaak een mix van maïs, suikerbiet, granen en grassoorten. En kruiden  mogen niet ontbreken. Want de kruiden die een lam eet, proef je direct terug in het vlees.

Over lamsvlees

Lamsvlees is vooral geliefd vanwege de malse structuur en de ziltige uitgesproken smaak. Het vlees van het lam is geschikt om te grillen, te braden of te stoven. De meest verkochte delen van het lam zijn de lamsbout en de lamskoteletjes. Deze zijn uitstekend geschikt om te braden of te roosteren.

De lamsschouder kan gebruikt worden om te braden of voor lekkere lamsshoarma. De lamsribbetjes zijn lekker om te stoven. Lamsvlees is uitstekend te bereiden met lekkere verse kruiden zoals tijm, marjolein of oregano. Wij hebben voor u vers Nieuw Zeelands lamsvlees.

Ons assortiment lamsvlees

  • lamsbout
  • lamslapjes
  • lamskotelet
  • lamsracks
  • lamsrollade
  • lamsfilet
  • lamsshoarma
  • lamszadel
  • lamscarré
  • lamsribbetjes
  • lamspoulet

 

Goed geregeld

Hoe beter de leefomstandigheden van het lam, hoe beter de kwaliteit en de smaak van het vlees. Dat betekent vooral: genoeg beweging. Eigenlijk is dat bij elke schapenhouderij in Nederland goed geregeld.

Veel lamsvlees is bovendien afkomstig van boerderijen waar men schapen ‘erbij doet’. Geen grote kuddes dus, maar kleine aantallen schapen. Die alle tijd en ruimte krijgen om lekker in de wei te grazen. En dat proef je!

Dirk van Tol, keurslager

Hesseplaats 41
3069EA Rotterdam
0102867190
0102867191

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 19:00
zaterdag 08:00 - 18:00
zondag Gesloten