Dirk van Tol, keurslager

Desembrood

De klassieker. Dit is nou echt brood. Gemaakt van op stenen gemalen biologisch tarwe-meel uit Frankrijk, water, zeezout uit de Guérande en huisgemaakt desem. En heel veel tijd. De karakteristieke, stevige korst is knapperig en beschermt het brood tegen uitdrogen. Dit is brood waar je een stuk vanaf wilt scheuren om te eten bij soep. Of de vinaigrette bij je salade mee op te doen. Maar je kunt er natuurlijk ook mooie plakken van snijden en beleggen..

Desemvolkoren

De kruim van mijn desemvolkorenbrood is lichtbruin van kleur. Dat komt omdat ik geen gebruik maak van kleurstoffen zoals gebrande mout om het brood onnatuurlijk donker te kleuren. Dit brood bestaat uit op stenen gemalen, biologisch volkoren en gebuild tarwemeel, water, zeezout uit de Guérande en mijn eigen desem. Speciaal voor degenen die van vezelrijk desembrood houden, maar ook van een knapperige korst.

Desemmeergranen

Het lekkerste meergranenbrood dat ik ken. De basis is gelijk aan die van het desembrood naturel, verrijkt met biologische sesam, soja, zonnebloempitten, gierst en lijnzaad. De smaak van de granen en zaadjes ondersteunt de volle smaak van het desembrood. Lekker én gezond!

Rustiek stokbrood

Ik heb Fransen horen zeggen toen ze een stuk van mijn rustieke stokbrood proefden: “dit is het brood zoals het vroeger bij de bakker in ons dorp werd gebakken”. Zelfs in Frankrijk kom je brood van deze kwaliteit nog maar zelden tegen. Een scherpe, knapperige korst en een onregelmatige structuur die crèmewit van kleur is. Vol van smaak. Als je je ogen dichtdoet en je proeft goed, denk je aan goudgele Franse tarwevelden op een bloedhete zomerdag. Gemaakt van alleen maar crèmekleurige bloem van de mooiste Franse tarwe (tradition française), water, zeezout uit de Guérande en een heel klein beetje gist.

Landbrood

Mijn versie van het klassieke pain de campagne uit Normandië. Ver opengebakken brood met een vlijmscherpe korst. Dit landbrood wordt gemaakt met een slap voordeegje (‘poolish’) dat een nacht lang fermenteert voordat het aan het deeg wordt toegevoegd. Hierdoor krijgt het brood op een natuurlijke manier meer smaak en droogt het minder snel uit. Naast de crèmekleurige Franse bloem (tradition française) gebruik ik een klein beetje volkoren roggemeel. De vezelwaarde is hierdoor hoog, maar het brood blijft licht van kleur.

Dirk van Tol, keurslager

Hesseplaats 41
3069EA Rotterdam
0102867190
0102867191

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 19:00
zaterdag 08:00 - 18:00
zondag Gesloten