Dirk van Tol, keurslager

Scharrelhoen en Polderhoen

Bourgondisch scharrelhoen heeft zich toegelegd op het op diervriendelijke wijze kleinschalig en ambachtelijk houden van scharrel- en ekopluimvee in stallen. Bourgondische scharrelhoen heeft voor u een ouderwets lekkere scharrelhoender gefokt welk met een speciaal soort voer, rijk aan kruiden & granen, grootgebracht wordt in ons eigen land. Tijdens zijn vrije leven blinkt hij uit in vitaliteit omdat hij ook buiten zijn kostje naar believen bij elkaar scharrelt. De overheerlijke smaak herinnert u aan vroeger tijden.

Hoe leven de Bourgondische scharrelhoenders?

De kuikens komen uit het ei en krijgen direct een verwarmd plaatsje in een stal voorzien van stro. In tegenstelling tot de moderne houderij, groeien onze kuikens op in hun eigen tempo. Als de kuikens groter worden, kunnen ze zelf buiten hun kostje opscharrelen.

Waar leeft de Bourgondische Scharrelhoen?

Op de Veluwe staan kleinschalige stallen met buitenuitloop in de weilanden. Elke morgen worden er buiten granen uitgestrooid om de scharrelhoenders in de weide te laten scharrelen. In tegenstelling tot andere Scharrelkippen(1 ster) heeft onze Scharrelhoen een vrije uitloop naar buiten(2 ster)

U proeft de ouderwetse smaak van weleer

Het kuiken van Bourgondisch Scharrelhoen wordt grootgebracht in en op ons eigen land met een speciaal soort voer, rijk aan kruiden & granen. Daarom heeft deze Scharrelhoen een ouderwetse lekkere smaak.

Polderhoen

U proeft de fijne smaak van weleer De kuikens van de Biologische Polderhoen worden grootgebracht in Nederland (Flevopolder) met een speciaal soort biologisch voer, rijk aan kruiden en granen. De dieren hebben de ruimte om rond te scharrelen en groeien op in hun eigen tempo. De kuikens worden groot in hun natuurlijke leefomgeving.

Daarom hebben deze polderhoenders stevig vlees en een ouderwets fijne smaak.

Dirk van Tol, keurslager

Hesseplaats 41
3069EA Rotterdam
0102867190
0102867191

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 19:00
zaterdag 08:00 - 18:00
zondag Gesloten